Utställning i Kalmar!

Vi hade med oss Salstas Mountain Mint och Salstas Merzedes, Mint glänste och var väldigt på G! Han fullkomligt strålade och blev Best in Show även denna gången!

Merzedes visade sig fint men blev lite försiktig i traven och fick en silvermedalj med sig hem, vi hoppas vi kan visa henna igen lite längre fram så hon kommer in i kvalitetsboken.

Hopp och Gångartsdiplom!

Iår hade vi med oss vår treårshingst Stockaremåla Luke som briljerade i gångarter med 878989-49poäng och gångartsdiplom, i hoppningen blev han lite försiktig och tappade lite bjudning tyvär men 6-7 blev betygen. Det får vi bättra på till nästa år!

Stockaremåla Luke 36-18-4360 Treårstest, ponny, Udden, Rockneby 2021-09-05 (c) Foto: Yvonne Karlsson
Stockaremåla Luke 36-18-4360 Treårstest, ponny, Udden, Rockneby 2021-09-05 (c) Foto: Yvonne Karlsson

Fyraårshingsten WenW´s Mister Handsome fick fina omdömen och hoppade väldigt bra! Han hoppade till sig ett hoppdiplom och var snubblande nära även vid gångarterna!

Vi visade även Micks Ceinfryn som fick fina omdömen men blev utan utmärkelser. Hon fick 40 poäng till sitt avelsdiplom på exteriören! Alice visade henne superfint vid extreriören och ridprovet!

Riksutställningen 2021!

Foto: Ylva Lindh

Riksutställningen gick som en dans! Salstas Mountain Mint blev Best in Show och vann sin Ridklass med Alice Nyström i sadeln!

Tinas häst Ekvall´s Tango blev BIR och Senior Champion för Welsh Cob och Ridden Champion med Ellinor i sadeln!

Olivia och Linhagens Belissimo Elly blev Reserv Mini Ridden Champion och Elly blev Guldbelönad i sin utställningsklass!

Ellinor hjälpte även till att visa tvåårshingsten Friars Pavarotti som även han vann sin klass!

Tack hela Salsta teamet för gästfriheten och en fantastisk helg!

Fölsäsongen är över nu väntar Riks!

Iår har vi haft fullt upp med ston några är kvar ännu men nu tar vi inte emot fler nya. Mint har hittills haft väldigt bra dräktighet, alla har tagit sig på första brunsten! Pimpernel har haft några ston utifrån och hoppas de är dräktiga också! Luke har betäckt vårt eget sto Salstas Madam iår och även hon är dräktig!

Fotograf Sophie Gudmundsson

Film från Hingstvisningen!

Det blev en lyckad dag med ett glatt gäng på plats! Vi visade hingstarna och efteråt visade vi runt i hagarna med ungponnyer och avelsston.

Vi hoppas kunna göra en liknande visning nästa år!

Hingstvisning 2021

Stockaremåla Luke f. 18

Välkommen på vår lilla Hingstvisning 2 Maj klockan 14.00

Visningen vänder sig främst till er som vill använda våra hingstar till era ston då vi begränsar antalet besökare pga rådande pandemi.

Hingstarna kommer visas vid hand, Mint och Pimpernel visas även under ryttare på vår stora utebana med gott om plats så vi smittsäkrar för både ponnyer och människor!
Det kommer även finnas möjlighet att se några avkommor och släktingar till hingstarna i hagen.

Anmälan via mail stallelma@hotmail.com eller telefon 0733-311 240 Ellinor senast 30/4
Först till kvarn!

Välkommen!

2020 i korta drag!

2020 blev ett roligt år trots corona och stopp i de flesta aktiviteterna. Vi började året med att träna upp en New forest hingst från Torpalyckan mot bruksprov, han kändes riktigt fin men en vecka innan bruksprovet ställdes det in lite snopet men kanske lite förväntat också.

GoldMine ”Manne” gjorde sina kval i Msv C till Msv B precis innan allt stängdes ner och nu kunde han öva vidare för start i Msv B! Han placerad sig trots missar i båda sina kval!

När alla tävlingar tog stopp och så kände jag (Ellinor) och Johan att nu måste vi hitta på något spännande här hemma istället! Vi hade ju inga ston dräktiga så inga föl att se fram emot heller! Jag tog kontakt med Bettan på Salsta Stuteri och frågade om hon hade några ponnyer till salu. Sagt och gjort så köpte vi Salstas Madam dräktig med Salstas Maddoc och vi leasade Salstas Pimpernel för säsongen. Nu blev ju våren betydligt mer spännande med både föl och hingst på station!

Mot sommaren betäckte vi fyra ston med ”Pimpe”. Vi köpte Salstas Toscana mitt i sommaren, Merlin kunde ju inte gå själv hela sommaren och Tosca hade en fin fölunge Salstas Toscanini vid sidan.

Pimpe reds in och i september visade vi båda våra treåringar på treårtest Stockaremåla Lucy och Stockaremåla Acrobat fick båda gångartsutmärkelse, Pimpe gick kvalitets för femåringar med fina omdömen. 41 poäng exteriört, 88 i hoppning och 788-8 på ridprovet!

Manne gjorde sin Msv B debut och blev första utanför placering med 65,9% trots lite missar både här och där.

Mot hösten så köpte vi Salstas Pimpernel, han trivs så bra här och vi gillar honom så mycket! Lucy sålde vi och när vi levererade henne så fortsatte vi till Bettan och Bitte på Salsta där vi skulle ha med oss Salstas Mountain Mint hem för att ha honom på station 2021, en fantastiskt hingst!

Under tiden har vi även hunnit med att flytta och nu har vi nya projekt på gång!

För 2021 har vi anställt Alice Nyström, hon ska jobba med att rida in och utbilda ponnyer ihop med mig! Alice tävlar 130 hoppning på sin storhäst och har tidigare hjälpt oss att visa hingstar på bruksprov.

Alice och Stockaremåla Lucy 2020 under inridning