Gångartsdiplom och utställningsresultat!

Treårstestet och kvalitets gick som en dans! Stockaremåla Acrobat och Stockaremåla Lucy fick båda gångartsdiplom! Salstas Pimpernel fick fina 7,97 i totalpoäng och skulle haft 8,0 för diplom som allround men han skötte sig väldigt väl och han temperament är verkligen oslagbart!

Stockaremåla Lucy f.17 e. Sjömillans Seagram – Hope Elroy Gångartsdiplom 98888-7 48poäng
Stockaremåla Acrobat f.17 e. Simbergs Superman – Figaro R 98788-9 49p Gångartsdiplom

Han fick exteriörpoängen 99878 och 88 i hoppning och gångartspoängen 788 och 8 för utvecklingsbarheten under sitt ridprov, väldigt bra med tanke på att han reds in i April!

Salstas Pimpernel f. 15 e. Salstas Mountain Mint – Lacy Foxbe Totalpoäng 7,97 poäng som allroundponny vid femårskvalitets.

Den virtuella Riksutställningen för Welshponnyer gick också väldigt bra! Vi anmälde fem ponnyer och de fick fina placeringar!

Salstas Toscana f.16 e. Lacy Flying Be – Salstas Splendid
Reserv Senior Champion Sec A
Stockaremåla Acrobat f.17 e. Simbergs Superman – Figaro R Reserv Youngstock Champion Wpb
Salstas Toscanini e. Salstas Pimpernel – Lacy Flying Be Reserv Foal Champion sec A
Stockaremåla Luke f.18 e. Sjömillans Seagram – Hope Elroy 2a i unghingstarnas klass sec A
Salstas Madam f. 11 e. Blackhill Picalo – Salstas Splendid 3a i klassen sto med föl
Stockaremåla Merlin e. Salstas Maddoc – Blackhill Picalo 4 i fölklassen

Treårs och kvalitets väntar…

Just nu laddar vi för treårstest med Stockaremåla Lucy & Stockaremåla Acrobat. Salstas Pimpernel ska visas vid kvalitets samtidigt i Udden 6 September. Det är väldigt roligt att få en bedömning av de unga hästarna.

Pimpe tränar på med Hailie och börjar bli riktigt fin under ryttare nu, han är väldigt samarbetsvillig och enkel i sitt psyke. Det är väldigt roligt att jobba med lättarbetade ponnyer!

Manne gjorde sitt sista kval till MSV B i Tingsryd på en kvällstävling, 67% och en fin andraplats! Superskoj! Nu väntar debut i Msv B i laholm i September.

Läger och föl!

Stockaremåla Merlin

17 Maj fick vi ett jättefint hingstföl e. Salstas Maddoc u. Salstas Madam, allt har gått bra och han är en väldigt social och vacker fölunge! Efter Midsommar hämtade vi även hem Salstas Toscana med fölet Salstas Toscanini e. Salstas Pimpernel vid sidan, Toscana leasar vi från Bettan på Salsta Stuteri och är mycket glada för det!

På plats hos Elisabeth och Bitte på Salsta Stuteri fick vi se många fina ponnyer! Bland annat Salstas Pimpernels förstfödde avkomma Salstas Mr Blizzard u. Salstas Miss Blizz

Lottie och Aida är ultraljudade och konstaterade dräktiga med Salstas Pimpernel och Benefit. Nu hoppas vi att de andra är dräktiga också!

Vi laddar för fullt inför Träningslägret nu i början av Juli! Det blev fullt iår och det brukar vara väldigt uppskattat av alla tjejer! Iår gjorde vi lägret en dag längre på önskan av deltagarna! Vi ser fram emot att de kommer!

Kliniken är klar och Olivia har provat både sängar och soffa!

Träningshelg 15-16 Maj

15-16 Maj är det träningshelg för Ellinor igen!

Träningar på 30min, 300kr/pass, kom lite uppvärmd. Tider kommer på vår facebooksida torsdagen innan. Ni har även möjlighet att rida program och finslipa på dem inför tävlingssäsongen. Skicka sms till Ellinor 073-3311240 med din anmälan! Välkommen

Nya fina ponnyer!

Vi har varit på utflykt och hämtade hem nya bekantskaper hos Elisabeth Rudbeck Salsta Stuteri vid påsk!
Med oss hem fick vi  licensierade hingsten Salstas Pimpernel e. Salstas Mountain Mint u. Molstabergs Pavlova – Lacy Foxbe  visad med 43p  och guldbelönad många gånger om! Salstas Madam e. Blackhill Picalo u. Salstas Madonna – Salstas Splendid. Madam var trea på Royal Welsh Show som föl och diplomsto hon är nu dräktig med Salstas Maddoc och vi väntar med spänning!
Fortsätt läsa ”Nya fina ponnyer!”