2020 i korta drag!

2020 blev ett roligt år trots corona och stopp i de flesta aktiviteterna. Vi började året med att träna upp en New forest hingst från Torpalyckan mot bruksprov, han kändes riktigt fin men en vecka innan bruksprovet ställdes det in lite snopet men kanske lite förväntat också.

GoldMine ”Manne” gjorde sina kval i Msv C till Msv B precis innan allt stängdes ner och nu kunde han öva vidare för start i Msv B! Han placerad sig trots missar i båda sina kval!

När alla tävlingar tog stopp och så kände jag (Ellinor) och Johan att nu måste vi hitta på något spännande här hemma istället! Vi hade ju inga ston dräktiga så inga föl att se fram emot heller! Jag tog kontakt med Bettan på Salsta Stuteri och frågade om hon hade några ponnyer till salu. Sagt och gjort så köpte vi Salstas Madam dräktig med Salstas Maddoc och vi leasade Salstas Pimpernel för säsongen. Nu blev ju våren betydligt mer spännande med både föl och hingst på station!

Mot sommaren betäckte vi fyra ston med ”Pimpe”. Vi köpte Salstas Toscana mitt i sommaren, Merlin kunde ju inte gå själv hela sommaren och Tosca hade en fin fölunge Salstas Toscanini vid sidan.

Pimpe reds in och i september visade vi båda våra treåringar på treårtest Stockaremåla Lucy och Stockaremåla Acrobat fick båda gångartsutmärkelse, Pimpe gick kvalitets för femåringar med fina omdömen. 41 poäng exteriört, 88 i hoppning och 788-8 på ridprovet!

Manne gjorde sin Msv B debut och blev första utanför placering med 65,9% trots lite missar både här och där.

Mot hösten så köpte vi Salstas Pimpernel, han trivs så bra här och vi gillar honom så mycket! Lucy sålde vi och när vi levererade henne så fortsatte vi till Bettan och Bitte på Salsta där vi skulle ha med oss Salstas Mountain Mint hem för att ha honom på station 2021, en fantastiskt hingst!

Under tiden har vi även hunnit med att flytta och nu har vi nya projekt på gång!

För 2021 har vi anställt Alice Nyström, hon ska jobba med att rida in och utbilda ponnyer ihop med mig! Alice tävlar 130 hoppning på sin storhäst och har tidigare hjälpt oss att visa hingstar på bruksprov.

Alice och Stockaremåla Lucy 2020 under inridning